Pròtesi implantada - Balcells Centre de Traumatologia i Fisoteràpia a Granollers

El Regne Unit investigarà les protesi de Maluc metall-metall

Les autoritats sanitàries del Regne Unit han seguit les recomanacions del Royal College of Surgeons of England i investigarà els possibles efectes adversos relacionats amb la implantació de pròtesi de maluc tipus metall-metall, on la part femoral, s’articula amb la part pèlvica mitjançant dues superfícies metàl.liques.

S’ha rel.lacionat directament aques tipus de parell de fricció amb pseudotumors i amb augments significatius d’ions metàl.lics en sang.

Històricament, aquest tipus d’implants sempre havien provocat algun tipus de recel  entre els cirurgians ortopèdics, però en els darrers anys havien experimentat un augment en la seva implantació, especialment degut al resurgiment de les “protesi de superfície”

A Balcells Centre de Traumatologia i Fisioteràpia no fem servir aquest tipus de pròtesi. Som partidaris d’articular metall amb polietilè o be articular ceràmica amb ceràmica en pacients joves.

http://www.guardian.co.uk/science/2012/mar/13/ban-metal-hip-replacements