El Dr Eudald Balcells, convidat al West Kendal Medical Center de Miami

El Dr Eudald Balcells, ha estat recentment convidat al West Kendall Medical Center http://westkendallsurgerycenter.com/ , un centre d’excel.lència en cirurgia artroscòpica.

Situat al districte de Kendall, a la ciutat de Miami ( Florida), el West Kendall Medical Center és un “hospital lleuger”, és a dir, un hospital quirúrgic, on només es porten a terme intervencions que permeten al pacient tornar a casa el mateix dia de l’intervenció quirúrgica.

Així mateix, el West Kendall Medical Center, és un dels centres de referència a Miami pel que fa referència a la cirurgia artroscòpica de genoll, espatlla, maluc i turmell. El centre disposa de sis quiròfans “intel.ligents”, equipats amb la tecnologia més puntera de l’àmbit de la cirurgia artroscòpica.

Aquest centre també és centre de desenvolupament de tècniques específiques per a lesions de lligaments creuats, del manegot dels rotadors, sutura de meniscs, mosaicoplàsties i medicina regenerativa. Dels cirurgians surgeixen les idees de nous mecanimes, que van ala indústria per a desenvolupar-los, i retornen al centre per a la seva utilització clínica.

El centre disposa també de laboratoris secs, i laboratoris humits que permeten portar a la pràctica les tècniques observades a quiròfan.

Durant la seva estada al centre, el Dr Eudald Balcells va poder veure aplicades noves tècniques d’artroscòpia de maluc, de sutura dels tendons del manegot, de les luxacions acromioclaviculars i dels lligaments creuats del genoll.

El Dr Balcells ha pogut posar en pràctica ja a Catalunya algunes d’aquestes tècniques que representen una menor agressió quirúrgica, una més ràpida recuperació i una menor despesa sanitària.