3alcells, a la Mitja de Granollers

Diumenge passat, dia 3 de febrer, es va celebrar la Mitja Marató de Granollers. Va ser un èxit, un any més.

Entre els 12.000 participants volem destacar la participació d’en Manel i l’Arnau Balcells. El traumatòleg i el fisiterapeuta han estat seguint un programa de preparació per participar amb garanties a la Mitja, i van aconseguir completar-la amb uns resultats excel.lents (  http://www.lamitja.cat/resultats/ ).

Practicant amb l’exemple, han fet cas de totes les recomanacions per evitar lesions i practicar esport d’una forma segura i saludable, malgrat l’Arnau s’ha queixat “d’agulletes” durant un parell de dies després de l’esforç. Segurament es va deixar endur per l’entusiasme i va forçar una mica el ritme per aconseguir una millor marca !!

En tot cas, res que no es pugui sol.lucionar amb unes bones sessions d’estiraments i massatges !!

Malgrat la gran popularitat que aquest tipus de proves esportives han assolit en els darrers anys, la preparació física que requereixen, és significativa.

Per evitar lesions cal seguir un programa regular d’entrenaments, combinant la resistència cardiovascular i l’adaptació de l’aparell locomotor a la demanda de córrer. Cal estar amatent a les senyals que ens envia el propi cos quan es “queixa” i no ignorar-les. Les lesions més comuns per sobreesforç quan preparem aquest tipus de proves , es produeixen als peus i als genolls. També poden sorgir disfuncions a l’articulació del maluc i a l’esquena. És important doncs, adquirir una bona mecànica per córrer, evitant posicions del cos que puguin abocar-nos a una lesió.

D’igual importància són els temps d’abans i després de cada entrenament, amb un bon escalfament i un bon període de refredament que inclogui estiraments, respectivament.

Us deixem unes fotografies que mostren l’esforç i l’alegria de poder participar un una competició tan emblemàtica com és la Mitja de Granollers !